Petak, 25 lipnja, 2021

Otkriće o kojem danima ‘bruji’ svijet potvrđuje Osmanagićevu tezu: Piramide u Visokom građene zvukom?!

Nemojte propustiti

Cijeli, ne samo naučni svijet, već nekoliko dana bruji o otkriću tima naučnika iz Švicarske koji su, kako se tvrdi uspjeli razviti način da prenose (zasad doduše male) objekte i da učine da oni lebde u zraku koristeći ništa drugo osim – zvuka!

A new technique uses sound waves to levitate objects and move them in mid-air.

Kako je prenio cijeli niz znanstvenih sajtova, istraživači su uspjeli da iskoriste zvučne talase da bi postigli da materija levitira (stoji u zraku) i da na druge načine njome manipuliraju. Riječ je o tzv. ultrasoničnim zvučnim valovima, vrlo specifične frekvencije, nečujne ljudskom uhu.

Znanstvenici iz švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju (Swiss Federal Institute of Technology ) u Cirihu (Zurich) su uspjeli to napraviti sa kapljicama vode, kristalima instant kafe, komadićima stiropora, pa čak i sa čačkalicom!

Svi su ti predmeti, osim levitacije, dolazili i u interakciju jedni s drugima – prenose brojni zapadni mediji.

Ovo je prvi put ikad da su znanstvenici postigli nešto ovako, samo sa zvukom.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ali, za ljude u našoj regiji ova je priča zanimljiva i zbog jedne druge stvari. Naime, podsjetićemo da je Semir Osmanagić, kojeg su zbog toga mnogi nazivali “šalabajzerom” i zanesenjakom tvrdio i tvrdi da su piramide u Visokom, nasuprot tvrdnjama zvanične nauke, sagrađene uz tehnologiju koja je danas nama potpuno nepoznata – a drevni ljudi su njome raspolagali.

Pogodit ćete – Osmanagić misli na tehnologiju prenošenja stvari zvukom – odnosno uz korištenje frekvencija. (Doznajemo)

Izvor: Doznajemo.com

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo