Utorak, 3 kolovoza, 2021

‘Otkrila sam olupinu aviona, u njoj je puno ljudskih kostura’

Nemojte propustiti

Jamil Omar rekao je kako se njegova teta “spotaknula na ostatak aviona” dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice na filipinskom otoku Sugbai

Olupina aviona u kojoj su “brojni kosturi” i malezijska zastava otkrivena je na području Filipina. Spekulira se da je riječ o dijelu nestalog aviona Malaysia Airlinesa na letu MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

Policija je potvrdila kako je primila informaciju o olupini precizirajući da je njena lokacija vjerojatno džungla na udaljenom otoku Sugbai, piše Daily Mail.

O olupini je malezijsku policiju obavijestio Jamil Omar koji je rekao kako se njegova teta Siti Kayam “spotaknula na ostatak aviona” dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice.

– Žena tvrdi da se popela na olupinu, pogledala unutra i vidjela puno ljudskih kostura, a uočila je i malezijsku zastavu – rekao je policijski dužnosnik.

Informacija je malo, a policija je zasad rezervirana prvenstveno zbog pronalaska zakrilca Boeinga kod otoka Reunion u julu za koji su francuske vlasti potvrdile da pripada nestalom MH370.

Gotovo je u potpunosti nevjerojatno da bi se avion mogao srušiti na području Filipina, a zakrilce biti otkriveno kod 8000 kilometara udaljenog Reuniona. Policija ipak i dalje nije odbacila mogućnost da je zakrilce moglo otpasti prilikom polijetanja aviona 8. marta 2014. godine i dovesti do problema u letu i pada aviona.

Bez obzira na pronalazak zakrilca i navodne olupine, o uzrocima pada tj. nestanka malezijskog aviona i dalje se ne zna gotovo ništa. Na letu od Kuala Lumpura do Pekinga život je izgubilo 239 putnika i članova posade.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo