Utorak, 18 svibnja, 2021

Otkrivaju se novi detalji o posljednjim trenucima u “kamionu smrti”: “Oprostite, mama i tata. Gušim se, ne mogu disati”

Nemojte propustiti

Tra Mijin brat rekao je za BBC da im je sestra rekla da je ne kontaktiraju jer joj krijumčari nisu dopustili da dobiva poruke i telefonira. Također, prema navodima njenog brata, već je 19. septembra pokušala prijeći granicu, ali bezuspješno

Tijela 39 ljudi pronađena su u srijedu u kamionu u Eseksu koji ih je krijumčario iz Kine u Veliku Britaniju. Jedna od njih bila je i 26-godišnja Vijetnamka Fam Ti Tra Mi (Pham Thi Tra My).

Putovala je iz Vijetnama u Kinu pa u Francusku, gdje se s ostalima ukrcala u kamion prema Velikoj Britaniji.

– Oprostite, mama i tata, moj put u daleku zemlju nije uspio. Gušim se, ne mogu disati, umirem – napisala je u poruci.

Pham Thi Tra My, Foto: Agencije

Njena porodica tvrdi kako je krijumčarima platila oko 35 hiljada eura za put iz Kine u Veliku Britaniju u potrazi za boljim životom. Prema screenshotu poruka, vidljivo je kako je posljednju poruku poslala u 23:28 sati.

Porodica je progovorila nakon što su tri osobe povezane s ovim slučajem lišene slobode.

Tra Mijin brat rekao je za BBC da im je sestra rekla da je ne kontaktiraju jer joj krijumčari nisu dopustili da dobiva poruke i telefonira. Također, prema navodima njenog brata, već je 19. septembra pokušala prijeći granicu, ali bezuspješno. Sumnja se da je Tra Mi bila među 39 osoba u “željeznom lijesu”. Njena porodica je kontaktirala BBC sa brigom da bi se zaista moglo raditi o njihovoj kćeri.

Policija je rekla kako su, prema njihovim prvim saznanjima, preminule osobe kineske nacionalnosti, no kako sumnjaju da se ipak radi i o nekolicini Vijetnamaca. Vijetnamska ambasada u Londonu kontaktirala je policiju s upitom o Tra Mi te čekaju potvrdu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo