Četvrtak, 25 travnja, 2024

Otkriven identitet hrabrog vozača o kojem priča cijela Italija!

Preporučeno

Tajnoviti kamiondžija-heroj o kojem su se proteklih dana raspisali talijanski i regionalni mediji ipak nije iz Bosne i Hercegovine, tvrdi talijanski list Voce di Rovigo.

Njegovo je ime Ion Purice, ima 29 godina i podrijetlom je iz Rumunjske, piše Voce di Rovigo. Već neko vrijeme živi u Italiji, a prošle je nedjelje, kad se nesreća dogodila, prevozio robu iz Milana do Venecije, piše portal Index.hr.

Podsjetimo, Purice je pomogao u spašavanju osmogodišnje djevojčice Jihan koja je izletjela iz vozila nakon sudara dvaju automobila i to tako što je prepriječio put svojim kamionom i priskočio šokiranom ocu Abdelhamidu Haddachu u pomoć.

Iz Udruženja talijanskih cestovnih prijevoznika poručili su da će zatražiti da se Puricea nagradi.

“Njegova gesta pokazala je da vozači kamiona nisu ubojice kako se to često prikazuje. Zato što provode puno vremena na cesti, daleko od svojih obitelji, ona postaje njihov dom. Tražit ćemo od predsjednika odlikuje ovog vozača”, izjavio je tajnik Dorian Bendotti.

Iz Italije stižu i vijesti da je Jihan u kritičnom stanju: bila je na dvije operacije i trenutno čeka treću, a još uvijek nisu poznate sve posljedice teških ozljeda glave koje je zadobila.

VEZANO: Vozač heroj iz BIH o kojem piše cijela Italija

kam kamiondzij123

(Index.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas