Subota, 12 lipnja, 2021

Otkriven lijek za koronavirus u Francuskoj? U kombinaciji sa antibiotikom liječi u 100 posto slučajeva

Nemojte propustiti

Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspješnost je 100% – napisao je Stojković na Tviteru.

Grupa naučnika u Marselju, na čelu sa direktorom Infektološke klinike u ovom gradu Didijeom Raulom izvršila je klinička ispitivanja na osnovu kojih su utvrdili da antimalarijski lek hidroksihlorohin u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom značajno smanjuje virusnu infekciju, a francuske vlasti su odlučile da ova ispitivanja prošire na ostale bolnice da bi se utvrdila njihova efikasnost u širokom obimu.

Takođe, i poznati srpski genetičar dr Miodrag Stojković oglasio se na Tviteru po pitanju lijeka za virus korona, riječima koje bude mnogo nade, prenose Novosti.rs.

– Poslije kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da lijek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata oboljelih od COVID-19 dovodi do izlječenja – poslije 6 dana terapije.

Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspješnost je 100% – napisao je Stojković na Tviteru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo