Subota, 4 prosinca, 2021

Otkriven predator koji je pojeo velikog morskog psa od tri metra

Nemojte propustiti

yeSofdw

Priča o velikoj bijeloj psini koju je pojelo nepoznato morsko biće ovih dana proširila se po medijima.

Gizmodo otkriva kako se radi o priči iz dokumentarca “The Search For The Ocean’s Super Predator” iz 2013. godine u kojoj je opisana potraga australskih naučnika za velikom zvijeri.

Naučnici su tagirali zdravog morskog psa veličine 3 metra i u njega stavili uređaj za praćenje. Nakon četiri mjeseca pronašli su uređaj na obali i otkrili da je veliku bijelu psinu neko pojeo, piše Gizmodo.

Koja je to životinja bila dovoljno velika i jaka da pojede morskog psa te veličine? Nakon istraživanja, stručnjaci su otkrili identitet misterioznog ubice, a radi se o drugoj velikoj bijeloj psini, poznatoj pod imenom “kolosalnu kanibal”.

Stručnjaci pretpostavljaju da ova zvijer ima pet metara i teži više od dvije tone. Manji morski psi redovito odlaze u druge vode čim nanjuše opasnost od velike psine.


Nije poznato zašto velike bijele psine ubijaju manje, ali pretpostavlja se kako je u pitanju možda bio sukob oko teritorija ili eventualni napad manje psine na veću.

Hipoteza koja je najvjerojatnija jest onda da veći morski psi jednostavnu jedu manje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo