Srijeda, 14 travnja, 2021

Otkrivena još četiri slučaja britanskog soja virusa u BiH

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Do sada je u BiH potvrđeno ukupno pet slučajeva, uzme li se u obzir prvi slučaj britanskoj soja virusa korona koji je pronađen kod stranog državljanina.

Šef laboratorije Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Teufik Goletić izjavio je da je u ovoj laboratoriji sekvencionisano 10 humanih uzoraka, od kojih su četiri identifikovana britanski soj.

Goletić je naglasio da su od ta četiri uzorka tri uzeta od stanovnika BiH, a ne kao što je prošli put bio slučaj od stranih državljana. On kaže da su dva uzorka sa područja Zenice, a jedan uzorak sa područja Sarajeva.

“Nažalost, ovo nam u svakom slučaju sugeriše da je moguće i ono što smo očekivali, a to je da britanski soj već cirkuliše i da je realno očekivati da će u skorije vrijeme biti jedan od dominantnijih sojeva koje imamo u zemlji”, rekao je Goletić za “Dnevni avaz”.

On je istakao da bi u skorije vrijeme mogli očekivati pogoršanje situacije kada je riječ o kovid 19 infekciji.

Do sada je ukupno potvrđeno pet slučajeva, uzme li se u obzir prvi slučaj britanskoj soja virusa korona koji je pronađen kod stranog državljanina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Član Skupštine Banje Luke opsovao majku Drašku Stanivukoviću i odbornicima: “Mrš u p…u materinu, j…m vam mater”

Odbornik SNSD-a u Gradskoj skupštini Banje Luke Dragoslav Topić uputio je psovke na račun gradonačeelnika Draška Stanivukovića, ali i...

Možda vas zanima i ovo