Četvrtak, 21 listopada, 2021

Otkriveni detalji stravične priče: Ovo je petorka koja je u Brazilu ubila i Faika Nekića i Antu Stanića

Nemojte propustiti

Brenda Geovanna Fernandes, Ariane de Souza, Fernando Luiz do Nascimento, Fábio Henrique da Silveira Mendonça, Renato de Souza Celino
Brenda Geovanna Fernandes, Ariane de Souza, Fernando Luiz do Nascimento, Fábio Henrique da Silveira Mendonça, Renato de Souza Celino

Policijska akcija „Požuda“ koja je trajala osam dana kulminirala je u ponedjeljak ujutro i rezultirala je hapšenjem petero osoba koje se dovode u vezu sa stravičnim ubistvom Hrvata Ante Stanića (57) i Šveđanina Faika Nekića (78) u kućici na plaži u brazilskoj državi Rio Grande do Norte.

Fernando Luiz do Nascimento, Fábio Henrique da Silveira Mendonça, Renato de Souza Celino i Brenda Geovanna Fernandes obojicu su muškaraca, inače porijeklom iz BiH, tu večer 7. marta mučili satima ne bi li, prema saznanjima koja su imali, ukrali 100 hiljada dolara skrivenih u kući.

Korisne informacije o možebitnoj gotovini dojavila im je 18-godišnja Ariane de Souza koja je kod Stanića i Nekića stanovala nekoliko dana. No, postoji mogućnost greške u komunikaciji jer Stanić nije govorio portugalski!

Peteročlana banda ih je tukla, vezala im ruke i noge te im na glave stavila vrećice s ciljem da se što prije uguše. Staniću je oko vrata osim vrećice bio svezan i konop, a u usta su mu ubojice ugurale čarapu. Pljačkaši ubice su ukrali i odvezli u nepoznato srebrni automobil Fiat palio koji je unajmio Stanić od rent-a-car kuće, ali su nepoznate osobe odnijele sa sobom i veliki plazma televizor, pumpu za vodu te još neke sitnice. Iz kuće je nestalo i nešto zlatnine koju su imali, baš kao i sat s ruke od kojeg se Stanić nije odvajao.

Tragovi borbe koji ukazuju na ubojicu, tvrdi brazilska policija, pronađeni su pod noktima ubijenih muškaraca. Stanić i Nekić u Brazil su kao turisti ušli 14.januara, a za razliku od Stanića koji Brazil intenzivno, barem jednom godišnje, posjećuje od 2007.godine, Nekiću je to bilo drugi puta u životu.

ante-stanic-faik-nekic-2

Stravičnom činu prethodilo je intenzivno partijanje. U Stanićevoj kući iz dana u dan redale su se žene svih profila i dobi. Bilo je tako i večer prije pokolja. Organizirali su vatreno orgijanje sa Arinom, no nisu ni slutili da će ih slatki užici s relativno nepoznatim djevojkama lakog morala u konačnici stajati života.

Dan poslije kućepazitelju koji ih je zvao nisu se javljali na telefon. I onda je uslijedio šok za turističko, vrlo pitoreskno mjestašce, za njihove porodice i poznanike. Fotografije njihovih izmučenih i beživotnih tijela koje je objavila brazilska policija, obišle su svijet. Od njih petero, četvero je priznalo zločin i to upravo oni u čijim je kućama pronađen dio ukradene robe od košulja hrvatskih kreatora do zlatnih lanaca, televizora, ključeva od automobila kojim su pobjegli.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo