Nedjelja, 2 travnja, 2023

Otkriveno šta ubica radio u vili u Niškoj Banji dok ga je policija preko megafona satima pozivala da izađe

Nemojte propustiti

Dejan Dejančić (51), vlasnik vile “DND” u Niškoj Banji, ubijen je juče u tom objektu kada je na njega pucao recepcioner Dejan Jovanović (42). Zaposleni u vili šokirani su zločinom tim prije što su, kako navode, njih dvojica bili “dobri prijatelji, kao braća”.

Motiv ubistva još nije poznat, ali se najvjerovatnije radi o ljubomori. Jovanović je poslije zločina ispalio sebi hitac u glavu, ali je još davao znake života kada su specijalci žandarmerije upali u vilu – piše Blic.

– Djevojka osumnjičenog prisustvovala je zločinu. Ona je bila u jednoj prostoriji u vili sa Dejanom Dejančićem kada je upao Dejan Jovanović i pucao dva puta u njega. Nju je pustio da izađe prije nego što je digao ruku na sebe. Šta je tačno dovelo do ubistva, utvrđuju nadležni organi – kaže izvor Blica.

Jovanović je navodno sebi pokušao da presječe vene, za vrijeme dok ga je policija dozivala da izađe iz objekta. Kako nije u tome uspio, ispalio je hitac u glavu.

Odmah po primljenom obavještenju da se desilo ubistvo, pripadnici niške policije blokirali su deo Ulice srpskih junaka, glavne ulice kojom se ulazi u Nišku Banju.

Pregovarači iz policije pokušali su da uspostave kontakt s osumnjičenim, komunicirajući s njim preko megafona. Jezivu tišinu remetio je samo ozbiljan glas policijskog pregovarača.

– Ti nisi čovjek kriminalac, nemaš potrebe za ovim postupanjem. Izađi da ispričaš svoju priču – kaži nam šta je bilo. Pojavi se, barem sestra da te vidi. Olakšaj sestri i sestrićima. Pojavi se da vidimo da li si živ. Dejane, da li me čuješ, ljekari Hitne pomoći su tu da ti ukažu pomoć – grmilo je iz policijskog megafona.

Budući da nije bilo nikakve reakcije, specijalci žandarmerije pod punom opremom – sa pancirima, automatima, snajperima, okružili su vilu.

Glas sa megafona je utihnuo, a odjeknule su dvije snažne detonacije šok-bombi, što je značilo početak akcije pripadnika MUP-a. Hitna pomoć pod rotacionim svjetlima dojurila je do vile, začuli su se povici “ljekari, brzo ovamo”. Nedugo nakon toga, Jovanović je iznijet na nosilima u pratnji policajaca i ljekara.

Prijatelji Dejana Jovanovića za njega kažu da nije bio sklon nasilju.

– Za tako nešto sigurno je morao da postoji ozbiljan razlog jer se radi o čovjeku koji je promišljen i ozbiljan – rekli su poznanici. Zaposleni u vili, šokirani zločinom, kažu da su ubica i ubijeni bili u dobrim odnosima.

Jovanović je zadobio prostrelnu ranu glave, operisan je na Klinici za neurohirurgiju i u teškom je stanju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo