Utorak, 7 veljače, 2023

Otkud nastavniku pedofilu 36.500 maraka za otkup zatvorske kazne?

Nemojte propustiti

Alihodžić je osuđen na godinu zatvora, ali nije išao na izdržavanje kazne, već ju je platio 36.500 KM.

Nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić pravosnažno je osuđen na godinu zatvora jer je 2015. godine maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao je na seksualni odnos.

Osuđen je na godinu zatvora, ali nije išao na izdržavanje kazne, već ju je platio 36.500 KM.

Prema podacima Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, Alihodžić ima osnovna primanja 1.117,85 KM, na što treba dodati i troškove prijevoza te toplog obroka, piše “Dnevni avaz“.

Alihodžić je do 15. decembra ove godine bio na neplaćenom odsustvu upravo zato što mu je Općinski sud u Sarajevu izrekao kaznu da godinu ne smije obavljati poslove nastavnika. Postavlja se pitanje, otkud Alihodžiću toliki iznos novca?

Podsjećamo, “Dnevni avaz” je ukazao još 2017. godine na Alihodžića zbog činjenice da je tada bio na slobodi još od 2015. godine, kada su otkrivene njegove stravične bludne radnje nad jednom učenicom.

Foto: Dnevni avaz

Prilikom istrage, kod Alihodžića su pronađene i neprimjerene fotografije maloljetnica te fotografije falusa koje je slao djevojčicama.

Vijeće roditelja Osnovne škole “Grbavica 1” sinoć je održalo sastanak u prostorijama škole u vezi s povratkom Alihodžića na posao.

Do 17 sati danas Uprava Osnovne škole “Grbavica 1” ima rok da uruči rješenje o otkazu ovom nastavniku, odnosno pravosnažno osuđenom pedofilu, u suprotnom će roditelji krenuti u bojkot, poručili su to iz Vijeća roditelja KS, a za portal “Avaza” to je potvrdio Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Proizvod iz Hrvatske se povlači iz prodaje zbog bakterije: Provjerite imate li ga kod kuće

Agencija za sigurnost hrane u BiH još se nije oglasila da li ovog proizvoda ima na našem tržištu Državni inspektorat...

Možda vas zanima i ovo