Srijeda, 5 svibnja, 2021

Otrovano 15 studenata Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo

Nemojte propustiti

Petnaest studenata Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo (PMF) koji su proteklih nekoliko dana boravili na terenskoj nastavi u Neumu, otrovali su hranom, a pomoć su zatražili danas po povrtaku u Sarajevo, potvrđeno je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo, prenosi Avaz.

Prirodno-matematički_fakultet_SarajevoBiljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a rekla je da su se studenti javili oko 17 sati na Kliniku za infektivne bolesti.

– Nama se javilo 15 studenata koji su došli sa simpotima trovanja hranom. Nakon pregleda su pušteni kući, a dvoje ih je zadržano na hospitalizaciji i oni se nalaze u srednje teškom stanju. Sumnja se da su zaraženi salmonelom – potvrdila nam je Jandrić.

Deknan PMF-Sarajevo Rifat Škrijelj rekao je da se radi o studentima PMF, odsjek biologije, prenosi pomenuti list

– Oni su u Neumu imali terensku nastavu, a odsjeli u su hotelu Neum. Nakon sinoćnje večere osjetili su simpotome trovanja hranom. No, ti simptomi su se povećali tokom puta, tako da su morali potražiti liječničku pomoć. Rekli su mi da su jeli piletinu i kolače – rekao je Škrijelj.

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo