Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Otvara se 10.000 radnih mjesta u BiH: Nijemci dio proizvodnje iz Kine sele na Balkan

Nemojte propustiti

Na poziv Javnog preduzeća „Nikola Tesla D.O.O.“ za prijavu zainteresovanih za rad u tekstiloj industriji, na području Trebinja do danas se javilo 920 ljudi, na 600 planiranih radnih mjesta. Milutin Mastilović, predsjedik Komisije za prijavu u Trebinju je rekao da je krajnji rok za evidentiranje svih zainteresovanih 6. januar.

tekstilna industrijaJavno preduzeće „Nikola Tesla“, najavilo je da će sa njemačkim partnerima otvoriti ukupno 2.000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji u pet opština Istočne Hercegovine: Trebinju, Bileći, Ljubinju, Berkovićima i Nevesinju, zbog čega je i objavilo javni poziv za prijavu zainteresovanih za rad u ovoj proizvodnoj branši.
Broj zainteresovanih za rad u tekstilnoj proizvodnji i u Bileći je znatno nadmašio planirani, gdje se do sada na 400 mjesta prijavilo 820 ljudi.
U Nevesinju se javnom pozivu preduzeća „Nikola Tesla“ odazvalo 380 zainteresovanih na 400 predviđenih radnih mjesta, u Ljubinju se javilo 200 ljudi na 240 mjesta, a u Berkovićima 80 zainteresovanih na 120 planiranih mjesta.

U prijemnim komisijama opština Ljubinje, Berkovići i Nevesinje,takođe, očekuju da će do isteka roka, 6. januara, broj zainteresovanih dostići ili nadmašiti tražene kvote, s obzirom da je veliki broj građana preuzeo upitnike, ali ih, popunjene, još nisu dostavili prijavnim kancelarijama.

Direktor Javnog preduzeća„Nikola Tesla D.O.O.“ Banjaluka Dragan Vučetić ranije je rekao da je projekat otvaranja ukupno 10.000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji Republike Srpske vezan za preseljenja njemačkih tekstilnih kompanija iz Kine, da je u prvom klasteru planirano angažovanje 2.000 tekstilaca u pet opština Istočne Hercegovine, te da je prvi uslov uspješnosti aranžmana – dovoljan broj zainteresovanih za rad u ovoj proizvodnoj branši.
(eTrebinje)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vladika Grigorije: Počeo sam se liječiti od nacionalizma nakon posjete četničkom štabu policijskog doušnika Vojislava Šešelja

Vladika Grigorije, episkop diseldorfski i njemački, jedan od najkontroverznijih, ujedno i najpopularnijih svećenika Srpske pravoslavne crkve ovih dana u...

Možda vas zanima i ovo