Srijeda, 8 prosinca, 2021

Otvaraju se teretane i frizerski saloni, a u četvrtak počinje četverodnevni policijski sat

Nemojte propustiti

SRBIJA – U Srbiji od danas počinju ponovo sa radom frizerski i kozmetički saloni, ali i teretane, dok građani stariji od 65 godina mogu u svakodnevnu šetnju, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru ublažavanja mera uvedenih tokom pandemije koronavirusa, odlučeno je da od danas počnu sa radom kozmetički saloni, kao i fitnes centri.

Od danas, građani stariji od 65 godina mogu da izlaze u šetnju svakog dana u trajanju od sat vremena, dok su prošle nedelje to mogli tri puta nedjeljno u trajanju od pola sata.

Kao i prethodne sedmice, oni u šetnju mogu da idu u periodu između 18 sati i jedan sat posle ponoći, odnosno tokom zabrane kretanja i to najviše 600 metara od mjesta stanovanja.

Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od četiri do sedam sati ujutru.

S obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 sati do ponedjeljka, 4. maja u pet sati ujutru.

Takođe, najavljeno je i vraćanje međugradskog prevoza.

U Srbiji je prema podacima od jučer u 15 sati od koronavirusa oboljelo 8.042 osobe, dok je preminulo 156. Izliječeno je 1.182 osobe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo