Srijeda, 12 svibnja, 2021

Otvoren 4. festival glumca BiH u Konjicu

Nemojte propustiti

Četvrti festival glumca BiH svečano je otvoren u ponedjeljak navečer u kino sali Društvenog doma u Konjicu.

Na svečanosti otvaranja stručna saradnica za kulturu i informisanje u općini Konjic Biljana Handžo podsjetila je na bogatu tradiciju amaterske glume u Konjicu.

– Četvrti festival glumca, koji slavi glumca, čovjeka, koji slavi onoga koji čini pozorište, nešto je najljepše što se moglo desiti Konjicu. Vjerujem da ćemo uz pomoć brojnih prijatelja, pokrovitelja i sponzora, kao i prijatelja pozorišne umjetnosti, učiniti da ovo postane regionalni festival na koji ćemo biti ponosni, ne sami mi, već kompletna regija – kazala je Handžo u izjavi za Fenu.

Na festivalu, koji će trajati do 25. maja, bit će izvedeno sedamnaest programa od kojih devet pozorišnih produkcija.

Ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Adnan Faladžić izjavio kako se ovakvim festivalom ne bi postidile ni puno veće sredine.

– S obzirom da sam ovdje u svojstvu ministra finansija HNK-a, mogu sa zadovoljstvom kazati da je ove godine Vlada HNK-a prepoznala značaj ovakvog jednog festivala, i to ne deklarativno, već je značajnim finansijskim sredstvima pomogla ovaj festival. Kao građanin ovog grada, koji ima jako dugu teatarsku tradiciju mogu biti ponosan što je ovaj festival postao tradicionalan i što je prepoznat i na kantonalnom nivou – rekao je Faladžić.

Nakon svečanosti otvaranja izvedena je predstava “Trojanka”, u produkciji Otvorene scene “Obala” i Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo