Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Otvoren četvrti Međunarodni sajam knjiga u Tuzli (Foto)

Nemojte propustiti

Merkator BH i izdavačko-knjižarska društva „University press” Sarajevo i „FormaNuova” d.d. Tuzla jučer su svečano otvorili 4. međunarodni tuzlanski sajam knjiga, gdje je načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović proglasio ovaj sajam otvorenim do 27. maja 2013. godine.

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

– Ovo je dobar događaj za Tuzlu, originalnih ideja da se sajam osmisli od strane organizatora u garaži Merkatora BiH Tuzla. Na ovom sajmu je velika ponuda knjige. Ovo je čatvrti sajam knjiga i mi ćemo dati podršku svakom narednom sajmu – izjavio je načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović, izrazivši zadovoljstvo otvaranjem 4. međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga.

Pojasnio je da je ovogodišnji sajam postavljen na više od 4.000 metara kvadratne površine i očekuje se oko 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona, te veliki broj posjetilaca u odnosu na prethodne godine.

knjige-tuzla copy

– Razlika ovog sajam u odnosu na prošlogodišnji jeste u povećanju institucija iz Tuzle i Tuzlanskog kantona koji učestvuju u realiziranju ovog knjižnog projekta, jer te institucije pomažu da knjiga opstane u ova teška vremena – izjavio je Dragan Marković predstavnik „University press” Sarajevo, istakavši da je ovaj sajam kao knjižni i kulturološki projekt koji je u narastanju.

Na otvorenju sajma, istaknuli su da se u realizaciji ovog projekta uključila i općina Tuzla, Ministarstvo nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla.

Dva najvažnija programska sadržaja tokom sajma će biti tuzlanska književna scena i bibliotečka radionica koja se realizira u saradnji sa Međunarodnom univerzitetskom bibliotekom „Derviš Sušić” iz Tuzle.

Mercator u Tuzli danas je otvorio vrata sajamskog paviljona posjetiteljima uz besplatan ulaz i besplatno korištenje okolnih parking prostora tokom trajanja sajma.

knjiga-tuzla3 copy

Svakog dana za vrijeme sajma, u periodu od 11 do 13 sati, proglasit će se knjiga dana, a na kraju sajma proglasit će se i knjiga sajma s ciljem da se istakne domaća književnost i domaći pisci.

Posjetioci imaju priliku posjetiti 4. međunarodni tuzlanski sajam knjiga u garažnom prostoru Merkatora BiH u Tuzli, gdje će osim velikog izbora knjiga moći pronaći i knjige koje su najnovije i najznačajnije u stručnoj i dječijoj književnosti – istaknuli su organizatori. (Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo