Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Otvoren most u Ulici Hamdije Čemerlića u Sarajevu

Nemojte propustiti

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adem Zolj, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar privrede KS-a Rusmir Sendić danas su svečano otvorili rekonstruirani most u ulici Hamdije Čemerlića, na II transverzali.

Foto: ArhivRekonstrukcija mosta podrazumijevala je ojačavanje nosive rasponske konstrukcije mosta, njegovih temelja i stubova, te zamjenu opreme mosta i to ogradu, slivnike, dilatacije, odvodnju, izolaciju na mostu, asfalt na kolovozu, kao i na pješačkim i biciklističkim stazama.
– Izvođač je vrlo kvalitetno uradio svoj posao samim tim što se ovaj put ljepše riješilo pitanje staza, tako da smo se mi u općini Novo Sarajevo potrudili da i hortikulturno uljepšamo ovaj most da bi vizuelno izgledao isto kao i nedavno rekonstruirani most na Malti, istakao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
U narednom periodu u planu je da se na isti način uradi rekonstrukcija mosta kod Elektroprivrede tako da bi na području općine Novo Sarajevo svi mostovi bili urađeni isto, odnosno bili ujednačeni, kazao je Koldžo.
Izvođač radova je firma IN d.o.o., a investitori Ministarstvo saobraćaja KS-a i Direkcija za puteve KS-a, koji su za projekt rekonstrukcije mosta u ulici Hamdije Čemerlića izdvojili oko 550.000 KM.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo