Utorak, 9 ožujka, 2021

Otvoren most u Ulici Hamdije Čemerlića u Sarajevu

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adem Zolj, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar privrede KS-a Rusmir Sendić danas su svečano otvorili rekonstruirani most u ulici Hamdije Čemerlića, na II transverzali.

Foto: ArhivRekonstrukcija mosta podrazumijevala je ojačavanje nosive rasponske konstrukcije mosta, njegovih temelja i stubova, te zamjenu opreme mosta i to ogradu, slivnike, dilatacije, odvodnju, izolaciju na mostu, asfalt na kolovozu, kao i na pješačkim i biciklističkim stazama.
– Izvođač je vrlo kvalitetno uradio svoj posao samim tim što se ovaj put ljepše riješilo pitanje staza, tako da smo se mi u općini Novo Sarajevo potrudili da i hortikulturno uljepšamo ovaj most da bi vizuelno izgledao isto kao i nedavno rekonstruirani most na Malti, istakao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
U narednom periodu u planu je da se na isti način uradi rekonstrukcija mosta kod Elektroprivrede tako da bi na području općine Novo Sarajevo svi mostovi bili urađeni isto, odnosno bili ujednačeni, kazao je Koldžo.
Izvođač radova je firma IN d.o.o., a investitori Ministarstvo saobraćaja KS-a i Direkcija za puteve KS-a, koji su za projekt rekonstrukcije mosta u ulici Hamdije Čemerlića izdvojili oko 550.000 KM.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo