Utorak, 19 listopada, 2021

Otvoren pa zatvoren: Preko graničnog prijelaza Bijača tek od ponedeljka

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nikola Špirić i direktor te uprave Miro Džakula otvorili su jučer novoizgrađeni osam miliona maraka vrijedan granični prijelaz Bijača.

bijaca1Međutim, nakon presijecanja vrpce, čestitanja i fotografisanja, svečana svita je otišla, a granični prijelaz je ostao zatvoren.

Ulazak u Hrvatsku preko ovog graničnog prijelaza biće moguć od 1. jula. Granični prijelaz Bijača, uz Gradišku, jedan je od dva granična prijelaza u BiH na kojem će od ponedjeljka biti dozvoljen promet putnika i svih vrsta robe, uključujući i robe biljnog i animalnog porijekla.

Odmah nakon ceremonije otvorenja, s granice su vraćeni pojedini autobusi s turistima koji su neobaviješteni očekivali da je prijelaz u funkciji. Njih su dočekali pripadnici Granične policije BiH i objasnili im da ne mogu proći jer s hrvatske strane nema graničara.

Da se ovo ne bi desilo i vama, imajte na umu da je jučerašnja svečanost otvaranja bila samo formalnost da bh. politička elita ne bi morala skraćivati svoj odmor za vikend.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo