Subota, 16 listopada, 2021

Otvorena izložba haljina od ambalažnih materijala

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

U sklopu edukativnog projekta “Ambalaža-proizvod- potrošač-zaštita okoliša” danas je u sarajevskom BBI Centru otvorena izložba haljina od ambalažnih materijala pod nazivom “Zakopčaj me selotejpom”

Organizatori ovog projekta su Tectus d.o.o. – Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – latT, Zagreb i stručni časopis Ambalaža/REGprint.

U okviru sarajevske postavke izložene su haljine (umjetničke instalacije) izrađene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki, te tvrtki-članica prijatelja i partnera spomenutog projekta – Ekopaka d.o.o. Sarajevo.

Koordinatorica projekata u ambalažnoj industriji tvrtke Tectus d.o.o Tihana Letić istaknula je u izjavi za medije da se radi o projektu orijentiranom ka edukaciji šire javnosti o potrebi pravilnog zbrinjavanja ambalažnog otpada i zaštite okoliša.

– Ovu izložbu prati i odgovarajuća medijska kampanja koja je, također, usmjerena na edukaciju javnosti, a bit će organizirani i radijski kvizovi i na kraju će biti odabrana i najljepša haljina (dizajnerska kreacija) – kazala je Letić.

Haljine od ambalažnih materijala poznatih brendova kerirali su renomirani bh. dizajneri – Belma Arnautović, Istok Bratić, Adnan Hajrulahović Haad, Suada Kuloglija, Ivana Lovreković, I.LO, Ana Lukenda, MOA baggeek, Lejla Ramić, Nermina Varešanović i Samina Zajko

Izložba u Sarajevu je treće izdanje u sklopu spomenutog projekta, a prethodile su mu postavke u Zagrebu i Beogradu 2012., odnosno 2013. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo