Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Otvorene prijave za treći ciklus BIZOO Akcelerator programa

Nemojte propustiti

bizooo

Nakon dva uspješno realizirana ciklusa BIZOO Akcelerator programa, otvorene su prijave i za treći ciklus.

Prijaviti se mogu svi preduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja preduzeća (SME’s), te svi oni koji su zainteresovani za preduzetništvo. Možete aplicirati do 30.06.2014. godine putem web-stranice http://www.bizoo.ba.

Business Innovation Zoo (BIZOO) je startup akcelerator i organizator startup događaja sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i internacionalnih mentora i anđela investitora, koji se nalazi u Sarajevu, BiH. Svrha akceleratora je biti match-making platforma za investitore, startupe i mentore koji žele da se uključe u razvoj startup ekosistema.

BIZOO Program je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta “Partnerstvo za inovacije” (http://www.innovation.ba).

BIZOO Akcelerator program je namijenjen svim novonastalim registrovanim i neregistrovanim kompanijama (startupima) i malim i srednjim preduzećima (SME’s) koja žele unaprijediti i razvijati svoje poslovanje. Ovaj program je u najvećem dijelu namijenjen digitalnim startupima i timovima, međutim u obzir se uzimaju i svi oni koji imaju inovativan i interesantan poslovni koncept.

BIZOO Akcelerator program će startupima koji budu sudjelovali u programu obezbijediti resurse kao što su prostor, vrhunske mentore iz raznih oblasti, pomoć i podršku pri kreiranju poslovne strategije i razvoju prototipa. Kroz partnerstvo sa Google Inc., BIZOO će svakom startupu u programu obezbijediti 20.000 američkih dolara u Google uslugama.

Aplikacije koje stignu će biti revidirane i selektirane. Najbolji startupi koji budu zadovoljili kriterije, te koji uspješno obave intervju i pitch će biti polaznici BIZOO Akceleratora. Odabrani startupi će tokom dva do tri mjeseca raditi sa najboljim mentorima i resursima, te će pohađati obuke u specijaliziranim područjima kao što su odnosi s kupcima i istraživanje, imenovanje i branding, marketing i prodaja, prikupljanje sredstava, outsourcing itd. Okončanjem akceleracije, najbolji startupi iz programa će prezentirati svoje poslovne ideje pred članovima BIZOO Mreže poslovnih anđela na Demo danu. Osim potencijalnih investicija, imat će priliku da dobiju feedback i savjete za svoje buduće poslovanje.

Rok za apliciranje na ovaj program je 30. juni. Lista odabranih učesnika će biti objavljena 1. jula.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo