Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Otvoreno pismo Banjalučanke upućeno Drašku Stanivukoviću širi se društvenim mrežama

Nemojte propustiti

U Facebook grupi “Pravda za Davida” objavljeno je pismo upućeno gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću.

U pismu se od Stanivukovića traže odgovori na njegove poteze koji su uslijedili nakon sastanka sa članovima grupe, te se navodi da je imenovanjem “određenog lica” u centru Civilne zaštite kompromitovao sam sebe, u istom se tvrdi da Stanivuković zna o kome je riječ. U nastavku možete pismo pročitati u cjelosti:

– Prije par dana mogli smo pročitati da Vi niste gradonačelnik koji će šutnjom podržati nepravdu i kriminal. To ste Vi napisali nakon sastanka s članovima grupe pravda za Davida. Bijah sumnjičava na te riječi, ali odlučila sam ne reagrati već pustiti da vidim Vaša djela po kojim bi trebali karakterizirati Vaš rad. I eto, nisam morala dugo čekati da bi moja sumnjičavost prešla u opravdanu sumnju. Bez imalo skrupula, obraza i srama danas ste Gradonačelniče imenovanjem određenog lica kompromitirali sami sebe.

Ne želim ga imenovati, jer to lice je sramni dnk koji nosi uniformu, a i Vi kao i ja vrlo dobro znate o kome se radi. Da li ste gradonačelniče zaboravili na nepravdu učinjenu u Vašem gradu, nad Vašim sugrađanima, pa i nad Vama samima? Da li ste gradonačelniče svjesni da Vašim imenovanjem lica u centru civilne zaštite dali zahvalnicu upravo licu koji štiti vlast, a ne civile ili bolje rečeno običan puk? Znate li gradonačelniče da ljudi koji su na strani pravde ne mijenjaju dres? To je ekipa, raja, narod. To nisu huligani, teroristi ni glumci. Kada smo kod glume gospodine Gradonačelniče htjela bih Vas pitati nešto. Znam da mi nećete odgovoriti, ali tko zna, možda se ipak zamislite nad ovim pismom pa ponovno promjenite dres, rolu, daske..

Moje pitanje je da li ste se nagodili s licima koja su Vas 25.12. “štitili”, pa svrsishodno tome određeno lice imenovali u CZ? Da li Vam je gospodine gradonačelniče izbrisano sjećanje na krvavi Božić pa ste između ostalog zaboravili da su se baš Vama tog dana, na trgu okupiranom policijom našle makaze u rukama? Mladi ste gospodine Gradonačelniče, s tim samim izbor je na Vama da dolaskom na poziciju višeg političara razmišljate glavom običnog građanina. Jedan od običnih građana je na Davidovoj, a ne Golijatovoj strani, i kao što rekoh ne mijenja dres jer nije bitna vlast, bitna je čast. Na žalost ne mogu napisati s poštovanjem jer poštujem ljude koji stoje iza svojih riječi, stoju u otvorenom pismu koje je završeno citatom Ive Andrića: “Nije daleko ono što je daleko, nego ono što do srca mosta nema.”

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vulin: Politika Prištine može izazvati sukob koji će zapaliti Balkan

Vulin je poručio da će Srbija nastaviti da se bori za mir, ali da je sva odgovornost za izazivanje...

Možda vas zanima i ovo