Utorak, 22 lipnja, 2021

Otvoreno pismo Dodiku: Opet priča o raspadu BiH, blebetanja… Jesu li to riječi ‘čovjeka sa dijagnozom’?! Neka Vam je na obraz, ako ga je išta ostalo…

Nemojte propustiti

Pošto ste sami u predvečerje najvećeg hrišćanskog blagdana, Vaskrsa, znači u nevakat za pristojan svijet, ponovo zapodjenijeli priču o raspadu, podjeli i BiH kao nemogućoj državi, trudićemo se da Vam na iole pristojan način i odgovorimo – kaže se na početku otvorenog pisma Demokratske fronte upućenog Miloradu Dodiku.

A u nastavku se navodi:

Kada se pročita sve što ste izrekli, svako normalan će se pitati jesu li to riječi “čovjeka sa dijagnozom” ili normalnog političara i državnika.

Blebetanja o tome kako je za dobrobit Srba, Bošnjaka i Hrvata ovo nemoguća država koja mora doživjeti novu političko teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH, potvrđuje naš prethodni upit o anamnezi autora ovakvih stupidarija. Pa se još pitate, valjda da dospete so na ranu, šta je to BiH dala istim tim narodima i konstatujete – ništa!

Pa stupidarija tipa da je „problem BiH što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura“. I Kafka bi Vam pozavidio na ovakvoj konstrukciji!

A šlag na Vašu otrovnu tortu, kao u svakoj priči, dolazi na kraju, kada kažete da je pitanje hoće li biti BiH nakon pandemije?

Hoće, Mile, hoće! I prije i poslije pandemije. I prije i poslije ekonomske krize, kao što je BiH bilo i prije i poslije svih istorijskih vratolomija, kriza i ratova.

Pravo je pitanje: Hoće li Vas biti poslije svega ovoga što smo prošli i što ćemo još proći? Pitanje je koliko će još dugo narod u RS-u trpiti Vaše samovlašće umotano u lažni altruizam i kupovinu povjerenja na način koji cijeli entitet vodi u nepovratnu ekonomsku i socijalnu propast?

Neka Vam je na obraz (ako ga je išta ostalo), a sve dolazi i doći će na naplatu, pa će istorija i Vama pokucati na vrata, a onda se nećete dobro provesti, budite sigurni! – navodi se u pismu Demokratske fronte.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo