Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ovaj čovjek nema granicu: Aleksandar Vulin ponovo o “srpskom svetu” – To je zadatak naše generacije, vojska da čuva Srbe gdje god živjeli

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Da bi “srpski svet” nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli – poručio je Vulin

– Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje “srpskog sveta”, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, čiji je Vulin lider.

Na ovaj način, Vulin je ponovo pokazao da nema granicu kada je u pitanju priča koje je u tamnim vremenima 90-tih dovela do rata, masovnih zločina, etničkog čišćenja, a na kraju je završena – genocidom.

Da bi se takav cilj ostvario, Vulin ističe da Srbija mora biti uspješna, a uspješna može biti samo ako je nastavi voditi predsjednik Aleksandar Vučić.

– Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali.

Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od “srpskog sveta”. A da bi “srpski svet” nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli.

Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo, ističe Vulin.

Vulin je na kraju ponovo pozvao Aleksandra Vučića da se kandiduje za predsjednika Srbije, jer “iko drugi ne treba da postane predsjednik svih građana Srbije i svih Srba”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo