Četvrtak, 28 listopada, 2021

Ovaj otrov pijete svaki dan, a on uništava vaše kosti

Nemojte propustiti

Mnogi ljudi ne znaju koje sve negativne posljedice konzumacija gaziranog pića ima po zdravlje. Prema naučnim istraživanjima, evo kakve negativne efekte ovi otrovi u čašama imaju po naš organizam.

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dozvoljene dnevne doze. U tijelo dospijeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

Ovaj otrov pijete svaki dan, a on uništava vaše kosti

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

3. Nakon 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tijelu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što spriječava osjećaj umora.

4. Nakon 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom koji daje heroin.

5. Nakon 50 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano s ogromnim količinama šećera i vještačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Nakon 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da djeluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namijenjeni kostima, tada se izlučuju kroz urin.

7. Nakon malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osjećate se puni energije i možete očekivati česte promjene raspoloženja.

Zajedno s gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive materije, neophodne za funkcioniranje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo