Utorak, 3 kolovoza, 2021

Ovaj vozač autobusa ne brine puno o sigurnosti: Uprkos upozorenju i spuštanoj rampi prevezao autobus preko pruge

Nemojte propustiti

Iz “Željeznica RS” ističu da je ovo još jedan primjer bahatosti i ugrožavanja opšte bezbjednosti,

Mehaničari “Željeznica RS” snimili su prije dva dana još jedan primjer neodgovornog i opasnog prelaska vozila preko pružnog prelaza, a ovaj put na prelazu “Šljunkara”, na dijelu pruge između Modriče i Koprivne.

Na snimku koji su zabilježili željezničari, a ŽRS objavile i na zvaničnoj Fejsbuk stranici, vidi se kako vozač autobusa, i pored jasno vidljive svjetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na ovom putnom prelazu prolazi pored kolone vozila i prelazi preko pruge u momentima kada se očekuje prolazak voza na ovom mjestu.

Iz “Željeznica RS” ističu da je ovo još jedan primjer bahatosti i ugrožavanja opšte bezbjednosti, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Nažalost još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopšte bezbednosti.Ponovo vidimo, da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan. Vozač autobusa i pored jasno vidljive svetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na putnom prelazu “Šljunkara”, pretiče kolonu vozila i prelazi preko putnog prelaza pored spuštenih polubranika.Kako i na koji način stati u kraj neodgovornim i nesavesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske,određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju”, objavile su “Željeznica RS” na svojoj Facebook stranici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo