Srijeda, 5 svibnja, 2021

Ovako ‘hvataju’ presretači na cestama u BiH: Mostarac ostao bez vozačke dozvole i 400 KM zbog brzine

Nemojte propustiti

Mostarac na putu kući, išao je 163 kilometara na sat – tamo gdje je ograničenje 130. Čeka ga najveća kazna, kao sve koji voze 30 kilometara na sat preko ograničenja

Na prvi pogled, ova “Škoda Superb” je obična crna limuzina koja krstari na cestama.Ipak, njena unutrašnjost priča sasvim drugu priču.

Ovaj automobil kojeg pokreće dizel motor od 170 konjskih snaga i zapremine 2000 kubika, možda nije “Porsche” ili “BMW”, ali se do sada pokazao kao više nego dovoljan da stane u kraj onima koji voze prebrzo, piše ATV.

Policajci koji upravljaju njime ne otkrivaju koji joj je maksimum, ali kažu da je najbrži kažnjeni vozač išao preko 210 kilometara na sat.

Policija Republike Srpske od juna mjeseca ove godine raspolaže sa dva presretača, a ekipa ATV-a je išla u patrolu presretačem sa službenicima PU Gradiška.

Škoda patrolira Krajinom i zapadnim krajevima BiH, “Hyundai i30” je zadužen za istok – sve od Bijeljine do Trebinja.

Ubrzo po izlasku autoput Gradiška-Banja Luka, sivi “Passat” se pojavljuje u retrovizoru. Već izdaleka, policajcima je bilo jasno da vozi prebrzo.

“Dakle, imamo prekoračenje – vozilo ‘Passat’. Primjetio nas je. Obilazimo ga, palimo info tablu na kojoj piše ‘stop policija pratite nas’ i sad tražimo mjesto na kojem ćemo bezbjedno zaustaviti vozilo i sankcionisati ga. Dakle, ovdje se prikaže njegova brzina kretanja, ima ograničenje, i naša brzina kretanja. Nakon što zaustavimo vozilo, možemo vozaču predočiti ovu sliku, da se on uvjeri u počinjeni prekršaj”, kaže policajac.

Nakon što je prestignut, vozač “Passata” prati “Škodu”. Zaustavljamo se na odmorištu u Romanovcima. Vozač, Mostarac na putu kući, išao je 163 kilometara na sat – tamo gdje je ograničenje 130. Čeka ga najveća kazna, kao sve koji voze 30 kilometara na sat preko ograničenja – moraće da plati 400 KM, ostaje bez vozačke dozvole na dva mjeseca, a u dosije mu se upisuju dva kaznena boda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo