Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Ovako izgleda automobil iz kojeg su spašeni otac i sin nakon razornog potresa u Petrinji: “Neću ga bacati, želim ga svaki dan gledati”

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Otac 35-godišnjeg Josipa koji je tijelom zaštitio od pogibije svog sinčića Leona nakon što im se zid kuće srušio na automobil, presretni je Petrinjac Zlatko Hodak, piše Slobodna Dalmacija.

Njemu su 63 godine, a čini mu se da skupa sa sinom i unučićem i sam slavi novi rođendan.

Hrvatsku i svijet su, naime, netom nakon potresa od preko šest stepeni po Richteru na području Petrinje obišle fotografije oca koji u suzama u smrskanom vozilu grli malenog sina kojeg je upravo spasio. To je prizor koji para srce, a dirnuo je mnoge; naravno da je zauvijek urezan i u um presretnog oca toga hrabrog čovjeka.

Zlatko je još uvijek djelovao pomalo dezorijentirano nakon nezapamćenog potresa koji je pogodio Petrinju, ni sam kao da ne može vjerovati kakvoj strašnoj tragediji su za dlaku umakli njegovi najdraži, koji su pak netom prije strahotnog pomicanja tla bili ispred zgrade koja im se sručila na njihov automobil marke Volkswagen Polo.

Nakon nekoliko dana od tog događaja bilanca je za njih, rekosmo kolokvijalno – novi rođendan. Josip je još uvijek u bolnici u Zagrebu jer je zadobio prijelome čak osam rebara, ali potpuni oporavak je izvjestan.

Četverogodišnji Leon, Zlatkov unuk, već je u kućnom okruženju, sa svojom mamom, i dobro se osjeća, kazuje djed.

Automobil potupno smrskan, Foto: Cropix

S njim smo porazgovarali na parkiralištu preko puta tvornice “Gavrilović” u kojoj inače radi petstotinjak ljudi. U srušenoj Petrinji kao neki izolirani fenomen izgleda okolnost da ni jedna od bezbroj vanjskih staklenih stijenki rečenog zdanja nije razbijena!

Šlep-služba na parkiralištu vis-a-vis “Gavrilovića” došla je otegliti potpuno smrskani, neprepoznatljivi automobil “Polo”, a tu je radnju supervizirao Zlatko Hodak. Gdje će baciti automobil, pitamo ga.

– Uh, da baciti; ni govora! Konzervirat ću ga ovakvoga, ide u dvorište moje kuće da ga svaki dan gledam i nikad ne zaboravim kakvu sreću smo imali. Ne mogu vjerovati još uvijek. Bojim se i pomisliti što se moglo dogoditi mojima – govori otac i djed na rubu plača, piše Slobodna Dalmacija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik ponovo o članici CIK-a i njenom prezimenu: “Bila je udata za Bošnjaka, zadržala prezime…”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na pitanje novinara da li se kaje zbog riječi koje je izgovorio na...

Možda vas zanima i ovo