Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Ovako izgleda testna vožnja kroz novi tunel Ivan

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Ekipa Federalne novinske agencije jučer je prva automobilom prošla kroz novi tunel Ivan gdje se izvode završni radovi.

Završetak radova na novom tunelu Ivan planiran je krajem augusta ove godine kada bi izvođač trebao kompletirati i izvršiti primopredaju okončanih radova investitoru (JP Autoceste FBiH).

Ekipa Federalne novinske agencije – FENA jučer je prva automobilom prošla kroz novi tunel Ivan gdje se izvode završni radovi.

Do stavljanja ove poddionice u funkciju (Tarčin – Ivan, LOT2, tunel Ivan) i njenog otvaranja za saobraćaj, kako su napomenuli iz Autocesta FBiH, neophodno je izvršiti tehnički pregled kompletne poddionice koji vrši posebna komisija formirana od Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Na osnovu izvještaja te komisije, potrebno je pribaviti i upotrebnu dozvolu koja je preduvjet za puštanje u promet tog dijela autoceste.

Sve to su procedure koje iziskuju neophodan vremenski period tako da bi, ako ne bude nepredviđenih situacija, ova poddionica mogla biti otvorena krajem septembra ove godine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo