Utorak, 27 srpnja, 2021

Ove Mladen Grujičić neće moći skinuti: Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici

Nemojte propustiti

Uprkos Grujičićevoj naredbi, Bošnjaci u Srebrenici su banere postavili na svojim privatnim objektrima, kao i na zgradi Islamske zajednice u Srebrenici, te na taj način ipak Srebreničanima islamske vjeroispovjesti čestitali ovaj praznik.

Baneri sa bajramskom čestitkom “Bajram šerif mubarek olsun” ponovo su postavljeni u Srebrenici.

Zahvaljujući načelniku Općine Srebrenica Mladenu Grujičiću, bajramski praznici su iskorišteni za dodatno dizanje tenzija u ovom gradu. Kako nam je pojasnio Ahmed Hrustanović iz Srebrenice, koji nam je ustupio i fotografije ponovo postavljenih banera, u proteklih 15 godina oni su postavljani za svaki Bajram. To se dešavalo i proteklih godina od kada je Grujičić izabran za načelnika.

Na baneru koji je postavljan stajalo je “Sretan Bajram svim osobama islamske vjeroispovjesti”, a ispod toga je stajala čestitka “Bajram šerif mubarek olsun”. Do sada ta čestitka nije smetala Grujičiću.

Ove godine je Islamska zajednica odlučilka da napravi novi baner, s obzirom da je prethodni bio star 15 godina i već je bio poprilično dotrajao. Na novom baneru je također stajala čestitka “Bajram šerif mubarek olsun” i ništa više.

– Međutim, samo nekoliko minuta nakon što je postavljen ovaj baner Grujičić je naredio da se skine. Ne znam zašto mu je sada zasmetao. Ovime je pokazao jedno vrlo nezrelo ponašanje, kazao je Hrustanović.

Međutim, uprkos Grujičićevoj naredbi, Bošnjaci u Srebrenici su banere postavili na svojim privatnim objektrima, kao i na zgradi Islamske zajednice u Srebrenici, te na taj način ipak Srebreničanima islamske vjeroispovjesti čestitali ovaj praznik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo