Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Ove zime se planirate grijati na struju? Direktor EPBiH ima za vas upozorenje

Nemojte propustiti

Andelija kaže da svaka ekstremna potrošnja električne energije može uzrokovati određene probleme.

Mnogi se pitaju kako će proteći predstojeća grijna sezona u BiH. Plin, pelet i drvo su poskupili, pa se mnogi građani BiH ove zime namjeravaju grijati na struju, smarajući da je po novim cijenama to najisplativije.

Međutim da li će proizvođači električne energije u BiH moći zadovoljiti eventualnu povećanu potražnju za strujom predstojeće zime, između ostalog, i po ovim cijenama? O toj problematici za Federalnu TV govorio je generalni direktor EPBiH Admir Andelija.

On kaže da svaka ekstremna potrošnja električne energije može uzrokovati određene probleme.

“Smatramo da u nekim normalnim uslovima potrošnje mi nećemo imati problem ni sa snabdijevanjem ni sa cijenom. Međutim, ukoliko dođe do radikalnog povećanja potrošnje električne energije, odnosno ukoliko tu električnu energiju budemo morali nabavljati na tržištu, onda ćemo morati korigovati cijene. Pozivam svo stanovništvo da električnu energiju koristimo racionalno. Električna energija ne može biti osnovni energent za zagrijavanje”, kaže Andelija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo