Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ovjereno 90 političkih stranaka i 17 nezavisnih kandidata

Preporučeno

Pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata je javnosti dostupan na web stranici Centralne izborne komisije BiH

Razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata, a nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici okončala proces ovjere političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na predstojećim Općim izborima 2022. godine zakazanim za nedjelju, 02.10.2022. godine.

Upravo se čita:  U Kantonalnoj bolnici 17 osoba radilo sa lažnim diplomama, prijavljeni su policiji

Ovjereno je ukupno 90 političkih stranaka i 17 nezavisnih kandidata. U ostavljenom roku nedostatke u prijavi nije otklonila jedna politička stranka i prijava za učešće na Općim izborima 2022. godine je odbijena (BOSANSKA NARODNA STRANKA B.N.S.-V.N.D.).

Pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata je javnosti dostupan na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba .

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata je od 06. do 14. juna 2022. godine do 16:00 sati.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo