Srijeda, 8 prosinca, 2021

Ovo boli više od šamara: Premijerka stigla u posjetu bolnici, svi zaposleni joj okrenuli leđa

Nemojte propustiti

Belgijska premijerka Sophie Wilmes posjetila je jednu od briselskih bolnica, a tamo se suočila s neobičnim protestom medicinskih radnika,

Wilmes je posjetila bolnicu Saind-Pierre u Briselu, a prilikom ulaska njenog automobila u krug bolnice, osoblje te ustanove je okrenulo leđa prema njenom automobilu, javili su lokalni mediji.

Belgijski krizni centar je saopćio da je u isto vrijeme hospitalizirano 67 osoba kod kojih je potvrđena zaraza, dok je izliječeno i iz bolnica otpušteno 190 osoba.

Usljed zaraze koronavirusom preminulo još 56 osoba, čime je ukupan broj preminulih dostigao 8.959.

Ističe se, kako je 48 posto smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 zabilježeno u bolnicama, dok je 51 posto registrovano u staračkim domovima širom zemlje.

Na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost Belgije je donesena odluka prema kojoj će 18. maja ponovo početi nastavni proces u školama.

Muzeji i zoološki vrtovi moći će biti otvoreni uz uslov poduzimanja potrebnih mjera i online prodaje ulaznica. Pod istim uslovima bit će dozvoljen rad i bibliotekama.

Za korištenje frizerskih i kozmetičarskih usluga potrebno je vršiti prethodnu zakazivanje termina.

Sahrane i svadbe moći će biti organizovane uz maksimalno prisustvo 30 osoba.

Sportski klubovi moći će obavljati treninge s maksimalno 20 osoba i to na otvorenom.

Firme će moći obavljati svoje djelatnosti uz mogućnost rada od kuće.

Naredna faza trebala bi nastupiti najranije 8. juna. U narednom periodu će biti razmatrane odluke u vezi sa sportskim takmičenjima i turizmom unutar zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo