Subota, 15 svibnja, 2021

Ovo je bivši branitelj iz Livna koji je Čoviću rekao ‘dosta’

Nemojte propustiti

Vladislav Berić je bio pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ’93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu.

Dok sam se ja kao dobrovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji ratni zapovjednik livnjanskih specijalaca Vladislav Berić, koji je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. godišnjice oslobođenja i “oprao” Dragana Čovića i Borjanu Krišto.

“Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović,” rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije.

“Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate”, nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine.

Foto: Screenshot

Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ’93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu.

Sudjelovao je u operacijama ‘Zima ’94’., ‘Cincar’, oslobađanju Kupresa, operacijama ‘Skok 1’ i ‘Skok 2’, ‘Ljeto ’95’, ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije ‘Maestral’ ranjen ja kod Jajca.

“Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti”, priznao je Berić.

“Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banja Luke, žao mi je što nismo išli do Beograda”, završio je emisiju veteran Specijalne policije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo