Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ovo je djevojčica iz Zenice koja je preminula u bolnici: Prethodnih dana se žalila na glavobolju i povraćanje, te imala povišenu temperaturu

Preporučeno

Nadležno kantonalno ministarstvo snosit će sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.

Desetogodišnja A.Š. štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju. Iako su prve informacije bile da je djevojčica preminula na KCUS-u, kasnije je potvrđeno da je djevojčica preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Kako su mediji već objavili, ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave. Djevojčica se prethodnih dana žalila na glavobolju i povraćanje, te povišenu temperaturu koja nije prelazila 38 stepeni. Na prvom pregledu doktori su ustanovili da dijete ima u predjelu desnog oka crven otok. Djevojčica se još žalila kako je boli gornja vilica.

Upravo se čita:  Na Bjelašnici jutros minus 6 stepeni: U BiH najavljen novi snijeg, evo kada se očekuje

Danas dženaza

Porodica i prijatelji se danas opraštaju od 10-godišnjinje. Dženaza namaz će se klanjati danas (srijeda) u 13:00h poslije podne namaza ispred Čaršijske džamije a ukup na mezarju Prašnice.

Iza preminule djevojčice ostao je otac, majka, dvije sestre tri brata. Nadležno kantonalno ministarstvo snosit će sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas