Utorak, 11 svibnja, 2021

Ovo je doktorica Alma koja je spasila dijete koje je progutalo šahovsku figuru!

Nemojte propustiti

Prava drama odvijala se prošle sedmice u Domu Zdravlja u crnogorskoj Podgorici. Naime, komšija je u pratnji majke koja je vrištala, donio dijete koje nije davalo znakove života.

Crna Gora ali i region posljednjih dana bruje o doktorici pedijatru Almi Drešević koja je uspjela da vrati u život dijete koje, nakon što je progutalo šahovsku figuru, nije davalo znake života.

Kako je Drešević ispričala, prošlog četvrtka oko 19 časova u Dom zdravlja na Starom aerodromu u Podgorici, komšija je u pratnji majke koja je vrištala, donio dijete koje nije davalo znakove života.

– Dijete od godinu i pet mjeseci je progutalo šahovsku figuru piona. Kako je dijete već bilo mrtvo, nisam imala prilike da razmišljam šta ću da uradim. U tom trenutku sam samo znala da moram izvaditi strano tijelo, jer je svaki sekund bio dragocjen. Srećom, uspela sam da uvučem ruku, stisnem šaku da ne bih figurom oštetila zid jednjaka i izvukla sam figuru – rekla je Drešević.

Doktor Alma Drešević

A onda je, kako je dodala, počela borba za život, prenosi Alo.

– Kada smo uklonili strano tijelo, morala sam da radim reanimaciju usta na usta i masažu srca. Poslije dvije reanimacije, čula sam okucaje srca. Kada sam odradila treći ciklus reanimacije, prvo je srce počelo da kuca, ali sam morala da nastavim, jer dijete nije disalo – ispričala je Drešević.

Nakon što je četiri puta dala vještačko disanje, dijete je udahnulo vazduh i zaječalo.

– U tom trenutku sam znala da je dijete spašeno. Hitna pomoć je već bila na putu, srce je radilo, dijete je disalo. Mislila sam da će možda biti na respiratoru. Ali na moju sreću nije bilo. Dobili smo informaciju da je dijete već u subotu otpušteno kući. Najveće zadovoljstvo koje sam mogla doživjeti je to što je dijete preživelo i što je dobro – rekla je Drešević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo