Subota, 15 svibnja, 2021

Ovo je hrabra žena koja se suprostavila londonskom koljaču (Video)

Nemojte propustiti

Brutalni napad u Londonu koji je jučer šokirao svijet mogao je da se završi sa većim brojem žrtava, da nije bilo žene po imenu Ingrid Lojo-Kenet. Čim je na ulici ugledala tijelo čovjeka kojeg su dvojica napadača iskasapila mačetom, izašla je iz autobusa i započela razgovor sa teroristima, kako bi spriječila dalja ubijanja.

london-koljac

– Rekao mi je da žele da sačekaju policajce, kako bi ubili i njih – rekla je Ingrid Lojo-Kenet, koja je sa ubicama Britanca razgovarala odmah nakon zločina, prenosi Blic.rs.

Ingrid, koja je inače vođa mladih izviđača i majka dvoje djece, dodala je da se nije plašila islamskih fanatika.

– Bolje ja nego dijete – prokomentarisala je ona, a prenosi “Daily mail”.

Razgovor hrabre žene sa ubicama trajao je dvadesetak minuta i zabilježen je kamerom. Napadači su stajali krvavih ruku, držeći noževe. Kada je vidjela tijelo na zemlji, Ingrid je izašla iz autobusa, provjerila puls žrtve, a zatim započela diskusiju.

– Jedan od njih mi je rekao da žele da započnu rat u Londonu. Odgovorila sam da ih ima samo dvojica i da će izgubiti – opisala je Ingrid.

Ona je u prvom trenutku pomislila da se radi o saobraćajnoj nesreći, ali je ubrzo shvatila da se dogodio krvavi napad.

– Ugledala sam tijelo muškarca na zemlji, a jedna žena ga je držala u naručju. U blizini su bila dva muškarca koji su vikali da ne prilazim. Vidjela sam da drže noževe i pomislila: Šta se dođavola ovdje dogodilo? – priča ona.

Bivša učiteljica je istakla da je u trenutku donijela odluku da popriča sa jednim od napadača, kako bi spriječila dalja ubijanja.

– Znam da je ovo velika stvar, ali u tom trenutku, on je za mene bio samo običan momak. Nije bio pijan, niti drogiran, već samo uzbuđen – rekla je Ingrid o jednom od napadača, čija imena još nisu objavljena.

Kada je upitala ubicu zašto je počinio zločin, odgovorio je:

– To je britanski vojnik. Ubijao je ljude i muslimane u muslimanskim zemljama.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo