Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Ovo je muškarac koji je brutalno likvidirao svoju majku Hanu

Nemojte propustiti

Komšije nesretne žene su u šoku. Kažu da je Hana bila žena za primjer i da se nikada nije nikome zamjerila. Cijela tragedija navodno se mogla spriječiti, da su službenici radili posao za koji su plaćeni.

U sapanjskom naselju Mahala, gdje je pronađeno beživotno tijelo Hane Jašarević koju je usmrtio vlastiti sin, slučaj koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu. Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su o tome obavijestile komšije nesretne 65-godišnjakinj.

Komšije nesretne žene su u šoku. Kažu da je Hana bila žena za primjer i da se nikada nije nikome zamjerila.

“Živjela je sa sinom, koji je bio psihički bolesnik. Često se žalila na njega nadležnim institucijama. Međutim niko ništa nikada nije poduzeo, i evo kako je završila. Tužno da tužnije ne može biti. Ni nama sada nije svejedno”, kazala je komšinica, koja je željela ostati anonimna.

Kako saznaju mediji u BiH, nesretnu Hanu je usmrtio sin Elvis, prvo ju je udario u potiljak, pa onda rukama udavio. Nakon toga je njeno tijelo bacio u septičku jamu a ne u bunar kako je do sada pisano.

Elvis je nakon ovog događaja smješten na Psihijatrijsku kliniku na liječenje.

Foto: Facebook

Komšije su kazale i to da 65-godišnjakinja ima sina, koji je psihički bolesnik, i koji ju je često maltretirao. Navodno ga je u nekoliko navrata prijavljivala nadležnim institucijama, ali niko nije reagovao. Postavlja se pitanje, zašto?

Institucije zakazale

Cijela tragedija se mogla spriječiti, da su službenici radili posao za koji su plaćeni.

Dženaza namaz se obavila jučer, u nedjelju a iza nastradale Hane ostao je sin Elvis, kćerka Edisa te mnogobojna porodica i rodbina Jašarević, Nočić i Salihović.

Hana Jašarević premiula je u 65. godini života.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK će najvjerovatnije prihvatiti sporni listić: Dodikov četvrti delegat, ipak, ide na žrijebanje?

Zbog ovoga je upitan mandat SNSD-ove Snježane Novaković-Bursać koja je, prilikom prošlosedmičnog glasanja u NSRS dobila dvanaest glasova. Centralna izborna...

Možda vas zanima i ovo