Subota, 4 prosinca, 2021

Ovo je najljepša rijeka na svijetu, uvjerite se sami

Nemojte propustiti

Rijeka Cano Cristales
Rijeka Cano Cristales

U jednom kratkom periodu svake godine, kada je vrijeme baš pravo ona kao da oživi i eksplodira sa gomilom boja koje prosto izgledaju nevjerovatno! U to i sami možete da se uvjerite.

Rijeka na ovim fotografijama je Caño Cristales, jedinstvena u svijetu i nalazi se u Kolumbiji. Na njoj možete vidjeti žutu, zelenu, plavu, crnu i ponajviše crvenu, a sve to “proizvodi” biljke koja obitava na dnu (Macarenia clavigera).

Kako je svaki čovek drugačije doživljava tako i ona ima mnogo imena kao npr. “Reka Pet Boja” , “Tečna duga” , “Rijeka koja je pobjegla iz raja” i naravno “Najljepša reka na svijetu”.

Ono što je interesantno, većinu godine ona se uopšte ne razlikuje od bilo koje druge rijeke na svijetu. Gomila kamenja prekrivena nekom vrstom mahovine koja dosadno teče u svom smjeru.

news-2014-rijeka_4_888684331

Ali! U jednom kratkom periodu svake godine, kada je vrijeme baš pravo (između kišne i ljetnje sezone) ona kao da oživi i eksplodira sa gomilom boja koje prosto izgledaju nevjerovatno! U to i sami možete da se uvjerite.

news-2014-rijeka_3_429804283

Ona je dugo bile zatvorena za turiste zbog mnogih gerilskih jedinica koje su bile aktivne u tom regionu, kao i zabrinutošću kakav bi uticaj spoljni faktori kao turisti mogli da naprava od nje.

Od 2009. godine ona je otvorena za turiste i polako zauzima jedno od glavnih mjesta u brošurama kolumbijskih turističkih agencija.

(Vijesti.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo