Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Ovo je otac Draška Stanivukovića, jedan je od najuspješnijih biznismena u BiH

Nemojte propustiti

Novinari iz Hrvatske nedavno su boravili u vili Dragana Stanivukovića, gdje su napomenuli kako je Draškov otac jedan od najuspješnijih biznismena u BiH.

Draško Stanivuković postao je najmlađi gradonačelnik u historiji Banjaluke. Novinari iz Hrvatske nedavno su boravili u vili Dragana Stanivukovića, gdje su napomenuli kako je Draškov otac jedan od najuspješnijih biznismena u BiH.

Ko je Dragan Stanivuković?

Prema pisanju portala Capital.ba otac gradonačelnika Banjaluke 2018. godine napustio je biznis sa dopunama za mobilne telefone. Iako je držao oko 65 odsto tržišta ovog bh. entiteta Dragan Stanivuković je prodao firmu „Financ“ koju su posljednjih godina često spominjali politički protivnici njegovog sina u Skupštini grada Banjaluka.

Kuća porodice Stanivuković

Stanivuković je svojih 45 odsto udjela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM.

“Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam ja godinama stvarao sa svojim partnerima i ne poslujemo sa državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito. Pozivam sve njegove političke protivnike i njihove članove porodica da se, ako su dosljedni, odreknu biznisa, posebno jer su njihovi usko povezani sa državnim budžetom, institucijama i preduzećima”, rekao je Dragan Stanivuković 2018. godine za Capital, te dodao tada da će prodati i svoju drugu firmu u Banjaluci čija je osnovna djelatnost prodaja auto-dijelova.

U februaru 2020. godine portal Capital.ba je objavio kako su Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ prezeli dio akcija u firmi „Meridian“ čime su postali vlasnici skoro 80 odsto tog banjalučkog špediterskog preduzeća.

Stanivuković, Šobot i Roguljić udružili su se sa „Mikrofin osiguranjem“ te imali 71,2 odsto akcija u „Meridianu“, nakon čega su objavili ponudu za preuzimanje ostatka akcija.

„Za vrijeme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 8,2 odsto akcija koje je ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio“, navedeno je u Izvještaju o preuzimanju.

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 odsto akcija „Meridiana“.

Nekoliko mjeseci kasnije, poslovni portal Indikator objavio je kako je Dragan Stanivuković prodao svoje dionice u Meridianu.

“Anđelko Šobot povećao je vlasništvo u banjalučkom preduzeću Meridian na 73,8 odsto izvjestio je Indikator.ba.

Šobot je kupio akcije koje je prodao Dragan Stanivuković, a koji je posjedovao 13,2 odsto akcija. Posao je obavljen 12. juna na Banjalučkoj berzi, a bio je vrijadan 644.000 KM.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo