Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Ovo je pismo penzionerima u FBiH zbog kojeg su Novalića stavili na crnu listu SAD-a

Nemojte propustiti

Ministarstvo finasija SAD-a pismo tumači na način da je Novalić “zloupotrebio podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, što je suprotno zakonima BiH.

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, 2018. godine poslao je pismo penzionerima u ovom entitetu u kojem je navedeno šta je Vlada FBiH do tada uradila na poboljšanju statusa penzionera te šta će Vlada FBiH raditi u narednom periodu, tačnije od 2018. godine do kraja ovog mandata.

Ministarstvo finasija SAD-a to tumači na način da je Novalić “zloupotrebio podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, što je suprotno zakonima BiH.

“U sedmici prije izbora 2018. gdine Novalić je koristio podatke o penzionerima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je naveo svoja postignuća i obećavao povećanje penzija u zemlji u kojoj pitanje penzija ima jaku političku važnost”, naveli su.

Pismo zbog kojeg su Novalića stavili na američku crnu listu možete vidjeti ispod:

Sadržaj pisma, Foto: Faktor.ba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bizaran slučaj u BiH: Radnik škole planirao ukrasti drva namijenjena za grijanje đaka

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Osumnjičeni je otkriven slučajno, kada su policijski službenici u dvorištu...

Možda vas zanima i ovo