Utorak, 17 svibnja, 2022

Ovo je popis “neprijateljskih zemalja” koji je odobrila ruska vlada

Nemojte propustiti

Državna novinska agencija Tass citirala ga je kako će te mjere “odgovoriti na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država i njihovih satelita”.

Ruska vlada odobrila je popis “neprijateljskih” zemalja kojima su uvedene protumjere, uključujući vizni režim za njihove građane te plaćanje u rubljama.

Informaciju o uvođenju viznog režima za građane “neprijateljskih zemalja” potvrdio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Razvija se nacrt predsjedničke uredbe o viznim mjerama kao odgovor na neprijateljske akcije niza stranih država”, rekao je Lavrov, prenosi BBC.

Državna novinska agencija Tass citirala ga je kako će te mjere “odgovoriti na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država i njihovih satelita”.

Ruska agencija Tass objavila je i da je Vlada prethodno odobrila popis neprijateljskih država, a na tom se popisu nalaze: Sjedinjene Države i Kanadu, zemlje EU, Veliku Britaniju, Ukrajinu, Crnu Goru, Švicarsku, Albaniju, Andoru, Island, Lihtenštajn, Monako, Norvešku, San Marino, Sjevernu Makedoniju, Japan, Južnu Koreju, Australiju, Savezne Države Mikronezije, Novi Zeland, Singapur i Tajvan.

Za navedene države je uvedena i obveza plaćanja u rubljama.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Prva javna potvrda Čovićevog plana blokade formiranje vlasti poslije izbora”

Saša Magazinović je ranije izjavio kako smatra da se HDZ već sada sprema za "plan B" koji je Dragan...

Možda vas zanima i ovo