Utorak, 22 lipnja, 2021

Ovo morate pročitati: Struju će očitavati jednom u dva mjeseca, a kako ćemo je plaćati?

Nemojte propustiti

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, “Elektroprivreda BiH” Sarajevo izvršit će procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda.

Dok traje opasnost od zaraze koronavirusom, „Elektroprivreda BiH“ saopćila je da će u Sarajevu očitavanje brojila obavljati jednom u dva mjeseca. Na ovaj potez odlučili su se kako bi smanjili neposredne kontakte svojih zaposlenika s kupcima struje.

– Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne infolinije ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese) – rečeno je iz “Elektroprivrede”.

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, “Elektroprivreda BiH” Sarajevo izvršit će procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda. Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdit će se po očitanju brojila u narednom mjesecu i bit će iskazani na računu za taj mjesec.

Neće biti isključenja struje zbog dugovanja

“Elektroprivreda BiH” moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktuelnoj situaciji poduzimaju s prvenstvenim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću kupci “Elektroprivrede BiH” neće biti oštećeni.

Besplatni brojevi i e-mail adrese na koje možete dostaviti svoja očitavanja struje su:
Srednjebosanski kanton 080 020 130, info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131, info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton 080 020 132, info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo 080 020 133, info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton 080 020 134, info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton 080 020 135, info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136, info.edmo@epbih.b

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo