Petak, 26 veljače, 2021

“Ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe, halalite mami”: Mlada majka iz Kaknja počinila samoubistvo vješanjem i ostavila oproštajno pismo

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Tražio sam od policije da istraže slučaj, da uzmu popis pozive s mobitela, izvještaje iz banke, na mojoj kući ima i video-nadzor… Umjesto toga, mene su priveli na razgovor – u jednom dahu ispričao je Muamer Gadžun iz mjesta Gornji Lončari kod Kaknja.

Njegova 27-godišnja supruga Nevzeta 2. februara u njihovoj kući digla je ruku na sebe – objesila se u toaletu, piše “Avaz.ba”.

– Objesila se za dva šarafa na kojima je nekada stajao bojler, koji sam izmjestio. Vjerovatno se popela na šolju… To je svjesno uradila, jer da se ustala, preživjela bi. Najgore od svega je što je stariji sin, koji ima svega deset godina, pronašao je u kupatilu… Dotrčao je do kafića gdje radim i rekao babo, tako i tako… Sve je vidio i mlađi, četverogodišnji sin – priča kroz suze Gadžun.

Prema njegovim riječima, nije mogao da vjeruje da se njegova supruga ubila, jer nisu imali problema. Tako je počeo da se raspituje i sam istražuje koji bi mogao biti motiv da žena, koja nije legla ili izašla iz kuće, a da ne poljubi supruga i sinove, odluči se na očajnički korak.

– Prvo sam našao sedam ili osam neplaćenih računa, potom sam saznao da se zadužila i kod komšija. Taj dug, oko 400 KM sam vratio. Pare su joj stizale i od familije iz inostranstva, Saznao sam da je s rođakom Samirom Gadžunom, koji je inače taksista, odlazila po pare… Moja žena je prije šest mjeseci bila na ljekarskom pregledu za vozačku dozvolu i sve je bilo uredno… Sumnja da je neko prevario, da je morala nositi pare… Kome i zašto, ne znam… Tražio sam od policije da istraže slučaj, da uzmu popis pozive s mobitela, izvještaje iz banke, na mojoj kući ima i video-nadzor… Umjesto toga, mene su priveli na razgovor – u jednom dahu ispričao je Muamer Gadžun.

Gadžun je ustupio „Avazu“ fotografiju oproštajnog pisma, budući da je orginalno pismo predao policiji.

– Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe. Volim vas. Kad budem na onom svijetu, čuvat će vas mama. Čuvajte jedan drugog. I što god bude, znajte da vas volim. I vašeg babu sam puno volila i on je bio jedini voljeni čovjek. Halalite svojoj mami. Volim vas puno. Vaša Nezva, stoji u pismu.

Gadžun naglašava da mu je sumnjiv rukopis supruge.

– Moguće da joj je drhatala ruka. Ne znam, nisam više pametan, ali mislim da bi se u čitav slučaj trebala uključit policija – zaključio je Muamer Gadžun.

Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je za “Avaz” da je policija obaviještena o ovom slučaju, te da je uviđajnim i drugim radnjama utvrđeno da se radi o samoubistvu.

Muamer Gadžun sa suprugom u sretnijim danima, Foto: Privatni album

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo