Srijeda, 27 siječnja, 2021

Ovo se neće dopasti Draganu Čoviću: Željko Komšić i Čedomir Jovanović dolaze u “stolni grad” da podrže “Koaliciju za Mostar”

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Najveće izglede na uspjeh, čak i pobjedu, svakako ima „Koalicija za Mostar“, u kojoj, osim SDA, sudjeluju još dvije partije – SBB Fahrudina Radončića i DF Željka Komšića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić u četvrtak će u Mostaru pružiti podršku “Koaliciji za Mostar” uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru.

Komšić će razgovarati s članovima i simpatizerima Demokratske fronte, koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru “Koalicije za Mostar”.

Podršku “Koaliciji za Mostar” pružit će i predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, koji je, ujedno, i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Probosanske partije na izborima u Mostaru izlaze u tri kolone, što bi moglo dovesti do rasipanja glasova. Najveće izglede na uspjeh, čak i pobjedu, svakako ima „Koalicija za Mostar“, u kojoj, osim SDA, sudjeluju još dvije partije – SBB Fahrudina Radončića i DF Željka Komšića.

Drugu kolonu predvodit će SDP i u njoj će biti još samo jedna partija – Naša stranka Predraga Kojovića. Ranije se spominjala mogućnost da u toj koaliciji sudjeluje i Konakovićeva partija Narod i pravda, ali Konaković je odustao s obzirom na to da u Mostaru nema izgrađenu partijsku infrastrukturu. Stoga je svoje proistalice pozvao da glasaju za kandidate SDP-a ili Naše stranke.

Treću kolonu predvodi partija Mirsada Hadžikadić Platforma za progres, koja se iz nekog razloga nije pridružila ni “Koaliciji za Mostar”, ali ni koaliciji SDP – NS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijetnje Sanje Vulić nisu uplašile Sud BiH – ipak poništeni izbori u Srebrenici i Doboju: RS je talac srpskih izdajnika i političkog Sarajeva

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je, nakon što je Sud BiH odbacio žalbe...

Možda vas zanima i ovo