Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Ovo se neće nimalo dopasti Dodiku: Stanivuković poništio tender, “Prointer” ostao bez pola miliona maraka

Nemojte propustiti

Razmatrajući ponude, komisija je utvrdila da prema tenderskoj dokumenstacji ponuđači su morali dostaviti garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 8.250 KM, koja mora važiti 60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda. Međutim, zbog jednog dana koji se izgubio u februaru od 28 dana, “Prointer” je ostao bez vrijednog posla.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković poništio je postupak javne nabavke u kojem je kompanija „Prointer ITSS“, zajedno sa partnerom „Comtrade system integration“ d.o.o. Sarajevo pokušala doći do novih 573.298 KM, piše Buka.

Komisija za javnu nabavku „Nabavka SA – Software Assurance za postojeći Microsoft EA (Enterprise Agreement) ugovor“, čija je procijenjena vrijednost 550.000 KM bez PDV-a utvrdila je da ponude koje su pristigle u gradsku upravu nisu prihvatljive. Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je bio najniža cijena, a Grad je dobio dvije ponude.

Jednu je poslala grupa ponuđača „COMTRADE SYSTEM INTEGRATION“ d.o.o. Sarajevo i „PROINTER ITSS“ d.o.o. Banja Luka, ukupne cijene 573.298,44 KM sa PDV-om. Druga je stigla od grupe ponuđača „COMBIS“ d.o.o. Sarajevo i „COMBIS“ d.o.o. Zagreb, koji su ponudili uraditi posao po cijeni od 566.756,58 KM sa PDV-om.

Ipak, na kraju su obje ponude odbijene, a veoma je zanimljivo kako je “Prointer ITSS” ostao bez posla.

Naime, razmatrajući ponude, komisija je utvrdila da prema tenderskoj dokumenstacji ponuđači su morali dostaviti garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 8.250 KM, koja mora važiti 60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda. Rok za podnošenje ponuda je istekao dana 18. januara 2021. godine u 12:00 sati. U skladu s tim, ponude treba da vrijede do 19. marta 2021. godine.

Grupa ponuđača “Prointer ITSS” i “Comtrade system integration” je dostavila garanciju za ozbiljnost ponude koja stupa na snagu 18. januara 2021. godine, od 12:00 sati, a ističe dana 18. marta 2021. godine, u 12:00 sati. Kako su konstatovali u Komisiji, dan 18. marta 2021. godine, je kalendarski pedeset i deveti dan od isteka roka za podnošenje ponuda, pa bi garancija trebala da važi do kraja radnog vremena sljedećeg kalendarskog dana.

Zbog ovog propusta, odnosno jednog dana koji im se izgubio u februaru od 28 dana, “Prointer” je ostao bez još jednog vrijednog posla.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bećirović: U Dodikovoj mašti živi svašta, u stvarnosti samo država Bosna i Hercegovina!

Kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović ocijenio je pozitivnom odluku Ustavnog suda BiH kojom su ukinute odredbe...

Možda vas zanima i ovo