Subota, 23 listopada, 2021

Ovo su mladići iz Srbije koji su uhapšeni zbog ubistva na Zakintosu: Spasite nas, smještaju nam jer su napadači pobjegli!

Nemojte propustiti

Porodice Srba koji su u pritvoru na Zakintosu tvrde da tamošnje vlasti nisu uhapsile dvojicu odgovornih za ubistvo Bakrija H. (22), te da zbog toga hoće da žrtvuju njihovu djecu Vidio sam sina u pritvoru, kune se da ništa nije zgriješio. Sva djeca su uplašena i ne žele da odgovaraju za nešto za šta nisu kriva, piše srbijanski Kurir.

Mladići uhapšeni na Zakintosu, Foto: Kurir

Ne mogu da nađu dvojicu napadača koji su direktno odgovorni za ubistvo Amerikanca, pa sad sve pokušavaju da svale na našu djecu, koja i nisu učestvovala u tuči, neki od njih su pokušavali da odbrane napadnutog Amerikanca.

Ovim riječima počinje razgovor Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18), jednog od mladića uhapšenih na ostrvu Zakintos u Grčkoj. Naime, Miloš, kao i Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22) uhapšeni su prije nekoliko dana zbog sumnje da su u tuči ubili američkog studenta Bakrija Hendersona (22).

– Te večeri moj sin i njegov drug Nemanja bili su s djevojkama u klubu. On mi je ispričao da je u jednom trenutku nastala opšta tuča, koju su započeli dvojica mladića sa ubijenim Amerikancem zbog selfija s konobaricom. Nije se znalo ko koga tuče, vidjeli su tog američkog studenta na zemlji, bila mu je krvava glava, a dvojica još uvijek nepoznatih mladića bukvalno su skakali po njemu, šutirali mu glavu kao fudbalsku loptu. Bio je tu još jedan Grk i ovaj Bosanac, oni su uhapšeni. Miloš i Nemanja su htjeli da pomognu tom jadnom mladiću – objašnjava Ilić.

On dodaje da su u međuvremenu dvojica odgovornih, pretpostavlja Grka, pobjegli i da su ostali uhapšeni Grk i Bosanac, koji su zapravo mještani u ljetovalištu.

– Pokušavaju da našoj djeci namjeste ubistvo jer je očigledno da do pravih ubica ne mogu da dođu. Jedan od najboljih grčkih advokata je kad je izlazio iz policijske stanice rekao jasno našem prevodiocu da pokušavaju da smjeste našoj djeci za grupno ubistvo – priča plačnim glasom Ilić, nemoćan da bilo šta uradi.

Miladin Petrović, otac Siniše Petrovića iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, koji je takođe uhapšen, za Kurir kaže da je poslije tri dana saznao da mu je sin priveden.

– Rekao mi je da je izbila opšta tuča i da je prethodno taj Amerikanac napao neku Srpkinju. Prvo su skočili barmen i radnik obezbjeđenja, a zatim se sve izdešavalo. On tvrdi da nije ubio nikoga i ja mu vjerujem – kaže očajni otac.

U očaju je i porodica uhapšenog Nenada Jovanovića iz sela Rečice kod Žitorađe.

– Otišao je tamo da se liječi od kašlja. Jedva smo skupili novac. Kazao mi je da se boji da će ih poslati u Ameriku da im tamo sude. Kako sad da mu pomognemo – grcajući u suzama priča Nenadova majka, dok otac Ljubiša dodaje:

– Sin mi je rekao da mu je krivo što ispaštaju ni krivi ni dužni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo