Petak, 1 srpnja, 2022

Ovo su najlošiji dijelovi pilećeg mesa: Puni su bakterija, parazita i štetni za organizam

Nemojte propustiti

Preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Piletina je jedna od najčešće korištenih vrsta mesa. Dostupna je, blagog okusa bez jakog mirisa, ali i pristupačne cijene.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranjivim tvarima, korisnim za zdravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobrim za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje. Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može sadržavati veliki broj bakterija.

Također, preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu, jer upravo u ovom dijelu pileta akumuliraju se sve štetne tvari koje životinja pojede tijekom svog života.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vulin: Politika Prištine može izazvati sukob koji će zapaliti Balkan

Vulin je poručio da će Srbija nastaviti da se bori za mir, ali da je sva odgovornost za izazivanje...

Možda vas zanima i ovo