Subota, 1 listopada, 2022

Ovo su ubijeni i ranjeni u masakru na Cetinju: Najmlađe žrtve su imale osam i 11 godina

Nemojte propustiti

Vlada Crne Gore je donijela Odluku da povodom nezapamćene tragedije na Cetinju, proglasi trodnevnu žalost

Cetinjanin Vuk Borilović (34) jučer je u Prijestonici Cetinje usmrtio 10 sugrađana, da bi na kraju i sam stradao nakon, kako se pretpostavlja, hitaca koje je u njega ispalio N.K. sa Cetinja.

Borilović je tako prvo usmrtio tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (35), kao i njena dva maloljetna sina od osam i 11 godina, javlja CDM.

On je potom hicima iz lovačkog karabina ubio kuma porodice Martinović – Milana Mitrovića (37), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga odvrati u naumu da liši života nedužne ljude.

U pucnjavi su živote izgubili Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), kao i sugrađanke Danijelu Radunović (51) i Aleksandru Radunović (52).

Borilović je ranio i šest osoba, od kojih su dvije hospitalizovane u Opštoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i građani Cetinja Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), Mileva Ramadanović (76), Darnika Čelebić (88) i Aleksandar Drecun (32).

Kako javljaju mediji, pozivajući se na očevice, napadač je prvo ubio komšinicu i njenu djecu, nakon čega je pozvao supruga ubijene i kazao mu šta je uradio. Potom je, prema istim izvorima, nastavio sa napadom, pucajući na komšije i prolaznike.

Vlada Crne Gore je donijela Odluku da povodom nezapamćene tragedije na Cetinju, proglasi trodnevnu žalost u subotu, nedjelju i ponedjeljak (13, 14. i 15. august).

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo