Subota, 25 rujna, 2021

Pada snijeg u većem dijelu BiH, na Bjelašnici napadao 85 centimetara

Nemojte propustiti

Padavine koje su u proteklim danima zabilježene u Bosni i Hercegovini uzrokovale su formiranje sniježnog pokrivača, uglavnom u istočnim dijelovima Bosne, dok je u istočnim dijelovima Hercegovine padala nešto izraženija kiša, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: Ilustracija

Tako je novi sniježni pokrivač povećao visinu snijega na Bjelašnici za desetak centimetara, pa ga je sada evidentirano 85 centimetara.

Snijeg je prekrio i Višegrad, Rudo i Gacko gdje je zabilježeno po pet centimetara sniježnog pokrivača, na Sokocu ga je četiri, Srebrenici tri, te na Ivan-Sedlu dva centimetra.

Istovremeno, najviše kiše registrovano je u Trebinju i Bileći.

Iako su zabilježene nove padavine, svi nivoi rijeka u Bosni i Hercegovini imaju tendenciju opadanja.

Tako je visina Une u Bihaću 58 centimetara i opada, isto kao i Sana čija visina u Sanskom Mostu iznosi 156 centimetara.

I Miljacka opada i u Sarajevu (Ćumurija) iznosi 97 centimetara, nivo rijeke Bosne u Reljevu je 153, a u Zenici 132 centimetra i ima tendenciju pada.

Nivo rijeke Jale u Tuzli je 46 centimetara.

Pogoršanje vremena u Bosni i Hercegovini donijelo je i minuse. Tako je na Bjelašnici izmjereno minus šest, u Širokom Brijegu, Livnu, Gradačci i na Ivan Sedlu je izmjereno po minus dva, u BIhaću i Tuzli po minus jedan, a u Sarajevu nula stepeni Celzijusovih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo