Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Padaju cijene goriva u BiH, sniženja do 15 feninga po litru

Nemojte propustiti

Cijena nafte na svjetskom tržištu je ovih dana na najnižem nivou u posljednjih 18. godina i na londonskom tržištu cijena barela nafte je danas bila oko 23 USD.

Federalno ministarstvo trgovine primilo je danas više od 200 obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata i sve obavijesti se odnose na sniženje cijena od 0,05 do 0,15 KM po litru.

– Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,81 do 2,16 KM/litru, a za DIZEL (D5) od 1,71 do 2,21KM/litru. Analizirajući maloprodajne cijene derivata ocijenjeno je da iste ne bi trebale biti više od 1,96 KM/litru i u narednom periodu očekuje se odgovarajuće reagovanje distributera na smanjenje cjenovnih inputa, odgovorili su iz resornog Ministarstva na naš upit, piše Oslobođenje.

Kako kažu cijena nafte na svjetskom tržištu je ovih dana na najnižem nivou u posljednjih 18. godina i na londonskom tržištu cijena barela nafte je danas bila oko 23 USD. Pad cijena sirove nafte je prije svega posljedica pandemije koronavirusa, koja je smanjila potražnju zbog značajnog smanjenja ekonomskih aktivnosti širom svijeta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo