Srijeda, 6 srpnja, 2022

Padaju temperaturni rekordi: Federalni meteorolozi objavili srednjoročnu prognozu, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

Nemojte propustiti

Danas se u našoj zemlji u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana.

Od četvrtka (17. juna) ljubitelji vrućina neće više imati razloga za prigovor. Prema raspoloživim prognoznim modelima, ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine. Maksimalne temperature, izuzimajući planinske predjele, bit će u većini krajeva iznad 30°C. Preovladavat će stabilno i sunčano sa malo ili nimalo oblaka. Jutarnje temperature imat će blaži rast.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 7°C do 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 23°C i 28°C, u Hercegovini do 31°C. Od četvrtka, jutarnje temperature u Bosni između 11°C i 15°C, a u Hercegovini do 21°C. Maksimalne temperature između 28°C i 34°C.

Stabilno, sunčano i natprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Zadržat će se natprosječno toplo.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15°C i 20°C u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 28°C i 32°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 35°C.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta li Vučić smjera? Srbija pozvala mladiće i djevojke da služe vojni rok, plata – 650 maraka

Poslije odsluženog vojnog roka, mladićima i djevojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Ministarstvo odbrane...

Možda vas zanima i ovo