Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Padaju temperaturni rekordi: Federalni meteorolozi objavili srednjoročnu prognozu, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

Nemojte propustiti

Danas se u našoj zemlji u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana.

Od četvrtka (17. juna) ljubitelji vrućina neće više imati razloga za prigovor. Prema raspoloživim prognoznim modelima, ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine. Maksimalne temperature, izuzimajući planinske predjele, bit će u većini krajeva iznad 30°C. Preovladavat će stabilno i sunčano sa malo ili nimalo oblaka. Jutarnje temperature imat će blaži rast.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 7°C do 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 23°C i 28°C, u Hercegovini do 31°C. Od četvrtka, jutarnje temperature u Bosni između 11°C i 15°C, a u Hercegovini do 21°C. Maksimalne temperature između 28°C i 34°C.

Stabilno, sunčano i natprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Zadržat će se natprosječno toplo.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15°C i 20°C u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 28°C i 32°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 35°C.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Čović: Zalagaću se da RTV Herceg Bosne dobije pomoć iz budžeta

- Ja osobno ću se zalagati u mjeri u kojoj je to pristojno i moguće da RTV Herceg Bosne...

Možda vas zanima i ovo